Inkomende goederen tellen hoeft geen tijd te kosten

wegende palletwagenBewust of niet, feit is dat er vandaag de dag nog regelmatig fouten worden gemaakt tijdens het samenstellen van zendingen. Tellen en controleren is dus het devies om uw administratie en warehouse management systeem up to date te houden.

Met heftrucks of palletwagens met een weegunit is het controleren van in- en uitgaande goederen kinderspel. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, werkt wegen ook wanneer u geen bulkgoederen aangeleverd krijgt.

Weegschaal op palletwagen voor het tellen en controleren van zendingenWegende trucks maken het makkelijk
Wegende trucks kunnen de expeditiewerkzaamheden aanmerkelijk makkelijker maken én versnellen. Want door de zending tijdens het laden en lossen direct te wegen, weet u met een druk op knop (letterlijk) meteen of het aantal op de vrachtbon klopt.

Een veel gehoorde veronderstelling is dat wegende trucks alleen handig zouden zijn wanneer u met bulkgoederen werkt. Niets is minder waar. Ook wanneer u per collo levert of beleverd wordt, kunt u met een geavanceerde weegunit eenvoudig de hoeveelheid op het display aflezen en controleren.

Hoe werkt het?
Bij ontvangst van een pallet met allemaal dezelfde colli, weegt u één collo (doos of krat) of geeft u het gewicht per stuk in. Wanneer u vervolgens de pallet met de pallettruck opneemt, telt de weegunit met een druk op de knop het aantal colli.

Dankzij een nauwkeurigheid tot wel 99,9% van het gewogen gewicht zijn wegende trucks uiterst betrouwbaar. Zo kunt u balansverschillen in uw magazijn direct bij de bron aanpakken.

Vrijwel alle hef- en magazijntrucks kunnen optioneel worden uitgerust met weegunit. Maar er zijn ook handpalletwagens met weegunit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.