Voordelen Warehouse Navigation testen met nieuwe App

Jungheinrich Warehouse navigation AppVrachtautochauffeurs kunnen al niet meer zonder: een navigatiesysteem. Voor chauffeurs in het magazijn ligt een dergelijke voorziening nu ook binnen handbereik. Warehouse Navigation zorgt ervoor dat chauffeurs van smallegangentrucks 10 tot 25 procent efficiënter werken. Wie dat niet gelooft, kan het nu zelf met de nieuwe Warehouse Navigation App uitproberen.


Dat vrachtautochauffeurs niet meer zonder een navigatiesysteem kunnen is logisch. Zij hebben soms heel Europa als werkgebied en weten niet overal de weg. Maar wat moet een chauffeur van een magazijntruck met een navigatiesysteem? Elke, enigszins ervaren, chauffeur moet het hele warehouse toch op zijn duimpje kennen?

Extra dimensie
Dat klopt, maar de uitdaging van een smallegangentruckchauffeur gaat verder dan het warehouse uit zijn hoofd kennen. Hij moet niet alleen de juiste locatie weten te vinden, maar zijn truck ook nog eens tot op de centimeter nauwkeurig positioneren om de vorken in een pallet te kunnen steken. Niet alleen horizontaal, maar ook verticaal. En dat elke dag, acht uur lang.

De andere uitdaging zit in het kiezen van de optimale rijweg van de smallegangentruck. Waar vrachtautochauffeurs slechts navigeren in een verticaal vlak, hebben chauffeurs van smallegangentrucks er een dimensie bij: de hefhoogte. Doordat de maximum rijsnelheid uit veiligheidsoverwegingen afhankelijk is gemaakt van de hefhoogte, is de besturing extra complex. Het leidt ertoe dat de snelste rijweg tussen twee opslaglocaties doorgaans geen rechte lijn is, maar een curve. Probeer maar eens elke keer opnieuw de optimale curve te vinden. Daar is veel ervaring en opperste concentratie voor vereist.

Truckbesturing overnemen
Een Nederlandse leverancier van hef- en magazijntrucks, magazijninrichtingen en softwaresystemen lanceerde onlangs een noviteit op de markt. Warehouse Navigation van Jungheinrich helpt chauffeurs van magazijntrucks bij het vinden van de snelste rijweg tussen twee opslaglocaties en het positioneren van de truck. Daarvoor is het nodig dat een deskundige service-engineer eenmalig de positie van alle opslaglocaties ingeeft. Vervolgens rekent de truckbesturingssoftware de meest optimale rijweg uit.

Het grote verschil met een navigatiesysteem voor op de weg is dat Warehouse Navigation de truckbesturing overneemt. De truckbesturingssoftware kiest de optimale rijweg en zorgt ervoor dat de truck in één keer goed gepositioneerd staat. De chauffeur hoeft niets meer te doen, behalve na elke taak met een druk op de knop het commando ‘rijden’ aan het systeem te geven.

Constant hoog niveau
Uit praktijkervaringen blijkt dat de productiviteit van smallegangentrucks dankzij Warehouse Navigation met 10 tot 25 procent verbetert. Zelfs de beste chauffeurs presteren meetbaar beter dankzij dit systeem. Chauffeurs met jarenlange ervaring zijn ongetwijfeld in staat de precisie van de truckbesturingssoftware te benaderen en misschien zelfs te evenaren, maar houden dat niet elke dag gedurende acht uur lang vol. Vroeg of laat verslapt de concentratie of wordt hij zeer waarschijnlijk afgeleid door andere zaken.

Een ander voordeel van Warehouse Navigation is dat de verschillen tussen de chauffeurs kleiner worden. Dankzij dit systeem presteren ook minder ervaren chauffeurs op een constant hoog niveau presteren. Zelfs nieuwe en tijdelijke medewerkers zitten snel op het vereiste prestatieniveau.

Jungheinrich Warehouse Navigation AppGratis App
Wie de voordelen van Warehouse Navigation zelf wil testen, kan op zijn iPad nu gratis de Warehouse Navigation App downloaden. Beschikt u niet over een iPad? Geen nood,  de App is door de leverancier ook in een Windows versie te downloaden. Klik  hier.

De leerzame App bestaat uit een simulatie waarin de speler de chauffeur van een smallegangentruck wordt en moet proberen om beter te presteren dan de Warehouse Navigation-software. Hoe leuk is dat! De App is voor iPad gebruikers te downloaden via iTunes en vanzelfsprekend ook de website van de leverancier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.