LPG trucks altijd inzetbaar

Sinds enkele maanden rijdt VMT Products uit Heerde met twee nieuwe LPG trucks. Het bedrijf schafte zowel een 3,0 als een 1,6 tonner aan ter vervanging van bestaande, vrijwel ‘opgereden’ trucks. Met zowel een model uit de oude, als uit de nieuwe serie koppelomvormers is het bedrijf weer voor jaren up to date.

‘We gebruikten eerder geen 3 tonner, maar hadden er wel behoefte aan’, vertelt bedrijfsleider Dennis van den Ham van het kunststofverwerkende bedrijf. ‘Het is plezierig voor de zwaardere matrijzen en transporten. Bij onze keuze vorig jaar was de nieuwe serie nog niet voor een test beschikbaar. De toenmalige serie bood echter precies een passende 3 tons truck voor onze krappe situatie. Om compleet nieuw te kunnen rijden hebben we tevens een 1,6 tonner gekocht. Die is iets later geleverd en is wel afkomstig uit de nieuwe serie.’

‘Lekker nieuw’ Beide trucks bij VMT Products beschikken over een 3.700 mm mast met vrije heffing, rijverlichting en overige noodzakelijke voorzieningen voor het rijden over de openbare weg. Dankzij de LPG-tanks zijn de trucks vrijwel altijd inzetbaar, het wisselen van een lege voor een volle tank is immers in een oogwenk gebeurd.

Dennis van den Ham: “Het totaalplaatje was voor ons erg aantrekkelijk, we kunnen weer vooruit”

Dennis van den Ham: “Het totaalplaatje was voor ons erg aantrekkelijk, we kunnen weer vooruit”

Heftruckchauffeur Henk Rorije rijdt samen met zijn collega’s van het magazijn op beide trucks en is zeer tevreden met het nieuwe materieel. ‘Vergeleken met onze oude heftrucks zijn de Jungheinrichs een stuk moderner, stiller en comfortabeler’, glimlacht hij. ‘Natuurlijk is de 3 tonner groter, maar toch blijft hij compact. Wat de bediening betreft zijn ze vrijwel even plezierig in de omgang. Ze zijn ruim, overzichtelijk en nog lekker nieuw. Ik spuit ze elke week netjes schoon met lucht en heb een busje lak gevraagd om ze mooi te houden. Dat zijn ze beslist waard.”

Meer informatie over LPG heftrucks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.